Ondanks hevig protest inwoners: Omstreden Edialux krijgt toch vergunning van provincie


Er werd een actiecomité opgericht, pamfletten verspreid en een petitie georganiseerd tegen de uitbreidingsplannen van het omstreden bedrijf Edialux. Al die inspanningen leverden echter niets op. 
Het Bornemse bedrijf kreeg nu toch zijn uitbreidingsvergunning van het Antwerpse provinciebestuur. 
Edialux stockeert vooral ongedierte- en onkruidbestrijdingsmiddelen waaronder het omstreden Round- Up. 
Wim Cuypers van Edialux reageert opgelucht. 

"We kunnen eindelijk starten met de bouw van ons nieuw Europees distributiecentrum langs de Industrieweg. Als alles volgens plan verloopt moet dat begin 2019 operationeel zijn". 








Dit bedrijf hoort hier niet thuis

Moet het nog gezegd dat de protesterende buurtbewoners erg ontgoocheld zijn over deze jongste gang van zaken?
"Gelegen op amper 300 meter van een woonkern, hoort een bedrijf als dit hier zeker niet thuis", aldus de buurtbewoners.  
Het Bornemse schepencollege adviseerde de aanvraag van het bedrijf positief. Dat deed het zonder de medewerking van coalitiepartner Groen, dat de aanvraag verwierp.  
"De aard van de activiteiten en van de gevaarlijke producten verandert niet. Alleen de opslagcapaciteit wordt groter, waardoor het een zogenaamd hoogdrempelig Seveso- bedrijf wordt", motiveert burgemeester Luc De boeck (CD&V) de beslissing van zijn schepencollege.

Geen enkele reden tot paniek

De bestendige deputatie van Antwerpen verleende nu, na positief advies van de milieucommissie, toch de uitbreidingsvergunning voor Edialux..

Wim Cuypers van Edialux: "We nemen alle noodzakelijke maatregelen om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen. Er is dus geen enkele reden tot paniek. Onze nieuwbouw zal voldoen aan alle nodige veiligheidsvoorschriften. Dat zal onze activiteiten nog veiliger laten verlopen dan tot hiertoe al het geval was  die de situatie zelfs nog veiliger zullen maken dan vroeger. 
Het actiecomité en de buurtbewoners zijn uiteraard een andere mening toegedaan en zijn vooral ontgoocheld over de houding van het Bornemse gemeentebestuur. (Francois)

Reacties

Populaire posts van deze blog

CMB Puurs geeft Gouden Bootschaaf aan Antwerpse instrumentenbouwer Johan Sarens

Extra genieten: Ssst... Hier rijpt den Duvel Barrel Aged in bourbon vaten

WIM VERHEYDEN (VLAAMS BELANG) OVER DE PASTOOR HUVENEERSHEUVEL: "SLOOP ONMIDDELLIJK DIE KROTTEN"