Weekendtrein vanuit Antwerpen stopt voortaan toch in Puurs

Dankzij het protest van vele misnoegde inwoners en van de werkgroep ' Burger- en verkeersplatform ProMobiel Klein-Brabant / Vaartland' van  voorzitter Dirk Smet zal de weekendtrein vanuit Antwerpen voortaan nu toch tot in Puurs rijden. 

De NMBS zette nu immers het sein toch op groen nadat het eerder een gelijkaardige treinverbinding afwees als "onmogelijk realiseerbaar". 
De eerste trein vanuit Antwerpen stopt in het station van Puurs vanaf 10 oktober 2017.

Met deze jongste beslissing wordt het station van Puurs meer en meer hét knooppunt van het openbaar vervoer in de regio.













Nijverheidsbrug belangrijke hindernis

In  het jongste vervoersplan van de NMBS was er nochtans geen plaats voor een weekendverbinding tussen Antwerpen en Klein- Brabant. De weekendtreinen reden in dit nieuwe plan tot in het station van Boom. De belangrijkste hindernis om de treinen vanuit Antwerpen tot in Puurs te laten rijden was de Nijverheidsbrug over het Zeekanaal. 

Volgens NMBS weigerde Waterwegen en Zeekanaal om deze verbinding tot stand te brengen mogelijk te maken.
Verrassend genoeg toonde de beheerder zich nog toch bereid mom mee te werken aan deze veel gevraagde treinverbinding tussen Antwerpen en Klein- Brabant. Om dit plan gestalte te geven zal er zelfs extra personeel op de lijn 52 worden ingezet. 

Lage emissiezone


De voorbije weken  voerde Antwerpen zijn lage-emissiezone in. Dat zorgde er voor de stad nog moeilijker met de wagen bereikbaar was. dat nog minder  waardoor nog minder mensen met hun wagen de stad in kunnen. 
De weekendverbinding komt nu dus als geroepen. Deze weekendtreinen rijden vanaf 10 december 2017 élk uur tot in Puurs . Vanuit het station van Puurs kan men dan richting Bornem en Sint- Niklaas.
Inwoners uit de andere Klein- Brabantse gemeenten  kunnen dan gebruik maken van de busverbinding met Dendermonde als eindhalte. Die stoppen ieder uur aan het station van Puurs.

De leden van  het burger- en verkeersplatform ProMobiel Klein-Brabant / Vaartland van Dirk Smet reageren alvast erg opgetogen over de jongste gang van zaken binnen het openbaar vervoer in Klein- Brabant en het Vaartland.
De Lijn zal de komende maanden nagaan hoe ze dit best in zijn vervoersplan kan inpassen en of alles financieel haalbaar blijkt. (Francois)

Reacties

  1. Als het mag, zou ik graag toch even verduidelijken dat het niet gaat om mijn persoon (Dirk Smet), maar het is de verdienste van het ganse burger- en verkeersplatform ProMobiel Klein-Brabant / Vaartland (dat is de juiste benaming), dat streeft naar betere voorzieningen voor de ganse regio inzake mobiliteit en openbaar vervoer in het bijzonder.

    Wij kunnen U trouwens ook reeds melden dat door ons toedoen, er binnenkort een snelle rechtstreekse busverbinding komt tussen Sint Amands & Puurs, via OPPUURS.

    Dank dus aan alle mensen van ons platform..., de volgende doelstelling is betere en meer verbindingen tussen Klein-Brabant & het Waasland (Temse), over de Schelde.
    De Schelde lijkt immers een muur voor sommigen..., als het over openbaar vervoer gaat.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

CMB Puurs geeft Gouden Bootschaaf aan Antwerpse instrumentenbouwer Johan Sarens

WIM VERHEYDEN (VLAAMS BELANG) OVER DE PASTOOR HUVENEERSHEUVEL: "SLOOP ONMIDDELLIJK DIE KROTTEN"

Extra genieten: Ssst... Hier rijpt den Duvel Barrel Aged in bourbon vaten