WIM VERHEYDEN (VLAAMS BELANG) OVER DE PASTOOR HUVENEERSHEUVEL: "SLOOP ONMIDDELLIJK DIE KROTTEN"

Bornemnaar Wim Verheyden is niet te spreken over de de erbarmelijke toestand waarin de sociale woningen aan de Pastoor Huveneersheuvel zich momenteel bevinden.
“De situatie in deze wijk sleept nu al jaren aan. De mensen die daar nog verblijven wonen er al jaren tussen krotten.
De meeste woningen zijn alleen goed voor de sloop. De laksheid van de verschillende huisvestingsmaatschappijen die in dit dossier betrokken zijn is groot. Ze dragen dan ook een verpletterende verantwoordelijkheid.
De bestuursmeerderheid moet nu maar eens werk maken van het strikt toepassen van hun belasting op verkrotting”, aldus nog Verheyden.

Schepen Tom Van Bel (Groen):”Wij zijn ook niet gelukkig met deze situatie

“We zijn zeker ook niet fier over de gang van zaken in deze wijk”, aldus Groen- schepen van Wonen Tom Van Bel.
Hij verduidelijkt: “Na jarenlang elkaar tegen te werken kwam het recent tot een fusie tussen drie Klein-Brabantse sociale huisvestingsmaatschappijen, namelijk Eigen Woning, Gezellige Woningen en Kleine Landeigendom.
Het onderhandelde akkoord over de toekomst van de verkrotte wijk werd daarmee overbodig. Nu werkt een extern bureau aan de fusie die hopelijk begin volgend jaar officieel kan gerealiseerd worden. rond te hebben.
Pas dan kan de nieuwe huisvestingsmaatschappij starten met het maken van nieuwe plannen voor de Pastoor Huveneers wijk. We kunnen de krotwoningen inderdaad beter onmiddellijk slopen, zo is de leegstand er toch al opgelost.
De maatschappijen willen nog voor 1 juli een sloopvergunning aanvragen. Met de andere eigenaars kan daarna nog gepraat worden over een eventuele verkoop of onteigening.” (Francois)

Reacties

Populaire posts van deze blog

CMB Puurs geeft Gouden Bootschaaf aan Antwerpse instrumentenbouwer Johan Sarens

Extra genieten: Ssst... Hier rijpt den Duvel Barrel Aged in bourbon vaten